SPORT / FORMULA 1

Mercedes u pohodu na četvrtu pobjedu u sezoni

Četvrta trka, četvrta sreća za Ferrari?

 

Četvrta trka Formule 1 vozi se u Azerbejdžanu na uličnoj stazi u Bakuu. Na prve tri trke ove sezone, vidjeli smo dominaciju Mercedesa i očajni Ferrari. Dok je Mercedes nepogriješiv i ispisuje stranice historije, Ferrari nastoji favorizovati vozača koji konstantno pravi greške i košta svoj tim boljeg plasmana. Vettel je i u Bahreinu pokazao da nije dorastao izazovu koji je pred njega postavio Hamilton zajedno sa svojim timom. Leclerc je daleko staloženiji i bolji, ali je nažalost žrtveno janje svog tima i očajnih strateških odluka.

 

Ovo je četvrta trka na ovoj stazi, a treća kao VN Azerbejdžana. Prvo izdanje je voženo kao VN Evrope, a tada je pobjedu odnio Nico Rosberg u Mercedesu. Godinu dana kasnije, nakon nekoliko izlazaka sigurnosnog vozila i velike drame na stazi, pobjedu je odnio Daniel Ricciardo. Prošlogodišnje izdanje bilo je u rukama Sebastiana Vettela, međutim, pogrešnim reakcijama tima i velikom greškom prilikom pokušaja obilaženja Bottasa za prvo mjesto, trka je pripala Lewisu Hamiltonu.

 

Ove godine, pobjednik bi mogao biti isti. Gotovo smo sigurni da će biti u srebrnom bolidu, samo nismo sigurni da li će to biti Hamilton ili Bottas. 

14:38 | Apr 26, 2019

KOMENTARI (0)