VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes zvanično najavio novu S-klasu

mercedes

Mercedes zvanično najavio novu S-klasu

mercedes

Mercedes zvanično najavio novu S-klasu

mercedes

Mercedes zvanično najavio novu S-klasu

Cestovna krstarica iz Štutgarta stiže u drugoj polovini godine

 

Mercedes je putem svojih online kanala informisanja, što uključuje profile na društvenim mrežama, ali i platformu „Meet Mercedes Digital“, objavio prvi teaser nove S-klase. Tačnije, objavom jedne fotografije, Mercedes nam je praktično u potpunosti otkrio prednji kraj nove luksuzne perjanice i probudio interesovanje javnosti.

 

W223, kako glasi kodno ime nove generacije će biti definitivno najbolja S-klasa ikada. Počevši od novog, modernijeg dizajna eksterijera, zatim uvezujući sve to sa naprednim tehnologijama koje su na raspolaganju vozaču i njegovim saputnicima u kabini, S-klasa će još jednom postaviti nove standarde u segmentu kojim već godinama vlada. Iako dizajnom neće otići „predaleko“ od još uvijek aktuelne generacije, S-klasa će dobiti dovoljno „svježe“ lice koje je izdvaja od konkurencije.

 

Kako su prvi pretprodukcijski modeli već izrađeni, CEO Daimlera, Ola Kallenius je imao već priliku da testira vozilo i iz prve ruke osjeti šta je Mercedes spremio za ovu generaciju S-klase. Kallenius je novu S-klasu isprobao na Autobanu i bio je oduševljen prefinjenošću vozila, kao i samim ugođajem u vožnji jer je sve bilo veoma tiho i mirno, iako su „jurili“ veoma velikim brzinama. Prethodnik je postavio visok standard, ali nova S-klasa će biti još bolja.

 

Premijerno predstavljanje nove S-klase planirano je za drugu polovinu ove godine, ne precizirajući kada će to zapravo biti. U svakom slučaju, na S-klasu ćemo morati sačekati neko vrijeme, dok ćemo već ove sedmice upoznati novu E-klasu u coupe i kabrio izvedbi.

09:08 | May 26, 2020

KOMENTARI (0)