VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedesova EQ priča se nastavlja u Frankfurtu

mercedes

Mercedes-Benz EQ koncept

mercedes

Mercedes-Benz EQ koncept

Novi EQ koncept dolazi u grad na Majni

 

Najavne kampanje uoči Sajma automobila u Frankfurtu su u punom jeku, a brojnim proizvođačima koji su najavili predstavljanje nekog svog modela u Frankfurtu, pridružio se i Mercedes. Stuttgartski div će u Frankfurtu po prvi put otkriti novi EQ koncept.

 

Vrlo je vjerovatno da gledamo u koncept automobila koji će u produkcijskoj izvedbi nositi naziv EQS. Iako još nije zvanično da će se automobil zvati EQS, očekivanja javnosti su takva jer automobil svojim gabaritima najviše podsjeća na S-klasu koju pokreću konvencionalni motori s unutrašnjim sagorijevanjem. Ovaj luksuzni električni sedan će biti definitivno vrhunac Mercedesove ponude električnih automobila.

 

Iako ima mnogo sličnosti sa S-klasom, sam dizajn automobila ga jasno odvaja od konvencionalno pogonjenih automobila. Osim dizajna, novi EQ koncept je smješten na posebnoj platformi isključivo za električne automobile. Automobil će pokretati dva elektro motora, jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini, a njihova ukupna snaga nije poznata.

 

Teaseri koje je Mercedes objavio nude nam samo pogled izvana. Silueta automobila izgleda privlačno, ali ništa zvanično ne znamo kada je u pitanju enterijer. Pretpostavlja se da je kabina krcata brojnim digitalnim dodacima koji EQS izdvajaju iznad konkurencije, baš kao što je slučaj i sa S-klasom.

11:15 | Sep 4, 2019

KOMENTARI (0)