SPORT / FORMULA 1

Mick Schumacher ostvario prvu pobjedu u Formuli 2

 Sin sedmostrukog prvaka Formule 1 krenuo njegovim stopama

 

Michael Schumacher je ostavio neizbrisiv trag u Formuli 1. Njegovi rezultati, vožnje i rekordi će zauvijek ostati upamćeni, a svoj raskošni talenat je prenio i na svog sina, Micka. Mick je prošle godine osvojio evropski F3 šampionat, a ove godine je prešao u Formulu 2 gdje do sada nije imao zapaženije rezultate. Ipak, Micku je bio potreban period adaptacije na izuzetno jake i zahtjevne bolide za vožnju.

 

Danas je Mick u stilu svog oca briljirao na Hungaroringu i upisao prvu pobjedu u šampionatu Formule 2. Ovo je ujedno prva pobjeda koju je ove godine odnio vozač PREMA Racinga. Sean Gelael je daleko lošiji od svog kolege i ne isporučuje rezultate poput Schumachera.

 

Mick je slavio ispred Matsushite i Sette Camare. Današnju trku je započeo sa najbolje startne pozicije koju je zaradio na jučerašnjoj trci. Schumacher je osvojio važne poene koji će ga dosta „pogurati“ u poretku vozača gdje trenutno zauzima jedanaestu poziciju. U F2 šampionatu i dalje vodi Nick de Vries sa 196 osvojenih poena, dok su iza njega Nicholas Latifi sa 166 i Sergio Sette Camara sa 141 osvojenim poenom.

 

Kao i kolege iz Formule 1, vozači Formule 2 imaju ljetnu pauzu koja se završava trkom u Belgiji na stazi Spa Francorchamps, a trkački vikend počinje 30. avgusta.

14:34 | Aug 4, 2019

KOMENTARI (0)