SPORT / FORMULA 1

Mick Schumacher testira Ferrari u Bahreinu!

Sin legendarnog njemačkog vozača ide očevim stopama

 

Iako se nedavno pojavila vijest kako će Mick Schumacher, sin sedmostrukog svjetskog prvaka u Bahreinu na F1 testu mladih vozača pojaviti za volanom Alfe, te informacije su ipak djelimično tačne. Mick će imati još bolji i zvučniji debi u bolidu Formule 1.

 

Naime, iz pouzdanih izvora, stižu informacije kako će Mick voziti Ferrarijev SF90 prvog dana testa u na stazi Sakhir, dok će sutradan sjesti za volan Alfinog C38. Ove informacije tek trebaju biti potvrđene. Ukoliko se to obistini, Mick će svoj prvi izlazak na stazu imati u timu s kojim je njegov otac postigao historijske rezultate koje će biti jako teško ponoviti.

 

Zvanično, Mick nikada nije vozio F1 bolid, ukoliko ne brojimo jedan krug na stazi Spa Francorchamps prije dvije godine kada je vozio očev Benetton B194. Schumacher će ovog vikenda voziti svoju debitantsku trku u Formuli 2 za Prema Racing, a ponedjeljak će poslužiti kako bi se sa Ferrarijem pripremio za svoju prvu vožnju u SF90 u utorak.

 

Mick Schumacher je tokom zimske pauze postao dio Ferrarijeve vozačke akademije i uživa veliku podršku tima u kojem je proveo djetinjstvo prateći svog oca na trkama.

14:03 | Mar 25, 2019

KOMENTARI (0)