VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mini John Cooper Works GP je najbrži Mini u historiji

mini

Mini John Cooper Works GP

mini

Mini John Cooper Works GP

mini

Mini John Cooper Works GP

mini

Mini John Cooper Works GP

Postavili novi rekord modela na Nordschleifeu

 

Automobili napreduju iz godine u godinu. Konstantno se pronalaze nove tehnologije i poboljšanja, s ciljem da kupcima ponude bolji kvalitet, efikasnost, ekonomičnost, itd. Isto tako, unaprijeđivanje performantnih automobila donosi i njihovo konstantno ubrzavanje. Uzmimo za primjer Mini John Cooper Works.

 

Prije šest godina, taj automobil je zatvorio krug na Nordschleifeu za 8 minuta i 23 sekunde. S danjašnje tačke gledišta, ništa spektakularno, a u to vrijeme, bio je to rezultat vrijedan pažnje. On je prijašnji rekord modela oborio za čak 19 sekundi. Šest godina kasnije, njegov nasljednik, Mini John Cooper Works GP, postavio je novi rekord Minija, a po prvi put, krug su zatvorili za manje od 8 minuta. To automatski znači napredak od minimalno 24 sekunde.

 

Iz Minija su intenzivno razvijali, pa čak i dalje razvijaju Mini JCW GP na Nordschleifeu, a već sada je izvjesno da će to biti najnapredniji i najbrži Minijev model u historiji. Izbrušen do savršenstva, novi JCW će vozačima ponuditi vrhunski užitak u vožnji jednog takvog hot hatchbacka.

 

Za zabavu i bezbroj osmijeha na licu vozača, zadužen je turbo prehranjivani, četverocilindarski motor koji razvija 295 KS. Da bi se takva ljuta mašina nesmetano hladila, otvori na prednjem kraju su znatno povećani i prilagođeni tako da što više zraka šalju na pravo mjesto. Takođe, JCW GP će imati i najsloženiji aerodinamički paket od svih Minijevih modela u historiji.

 

Ono što je razočaravajuće kada je ovakav model u pitanju jeste broj primjeraka koji će biti proizveden. Naime, Mini će proizvesti samo 3.000 primjeraka na cijelom svijetu, a njegova prodaja kreće naredne godine.

08:45 | Jun 25, 2019

KOMENTARI (0)