VIJESTI / PREMIJERE

Mini karavan za ludovanje: CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

merc

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

Najnoviji model u AMG-ovoj ponudi modela sa oznakom 35

 

Mercedes nastavlja širiti svoju ponudu modela, a najnoviji među njima je CLA 35 AMG. Ono što je započeto sa modelom A35, nastavljeno je kroz modele CLA 35, A35 Sedan i najnovije, CLA 35 Shooting Brake. O čemu se tu zapravo radi? Jednostavno rečeno, radi se o stilizovanoj karavanskoj izvedbi CLA.

 

Obzirom na to da je vizuelno sve ostalo manje više isto kao i na sedan izvedbi, nemamo mnogo toga istaći. Praktično, radi se o identičnom automobilu samo sa drugačijom karoserijskom izvedbom. Ipak, kako se ovdje radi o jednoj „zvijezdi“, ne možemo tek tako preskočiti detaljno predstavljanje automobila.

 

Krenimo od njegovog „srca“. Kao i kod ostalih AMG modela sa oznakom 35, pod haubom se nalazi 2.0 turbo motor koji razvija 302 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na 4Matic pogon na sva četiri točka preko sedmostepenog DCT automatika. Ova kombinacija garantuje spektakularna „ispucavanja“ iz mjesta.

 

Ukoliko ste priželjkivali drift mod, žao nam je. Moramo vas razočarati. Iz Mercedesa su odlučili da CLA 35 Shooting Brake ne dobije to dugme za zabavu, a zadnja pogonska osovina ni u jednom momentu ne dobija više od 50% snage. Pored toga, ne možete reći da je automobil loš. Kao AMG 35 modeli, dijeli mnoge komponente sa prošlom generacijom modela A45 AMG.

 

Enterijer automobila je kao i u svim ostalim AMG 35 modelima. To znači da se ispred vozača nalazi multifunkcionalni upravljač sa mnogo tipki, kao i komandama osjetljivim na dodir. Na sredini instrument table, nalazi se ekran osjetljiv na dodir koji prikazuje MBUX infotainment sistem, ali i navigaciju, kao i sportska podešavanja ovog automobila. Sa svim ovim detaljima, ekipa Top Auta se upoznala na novom A35 AMG modelu.

 

Mercedes još nije objavio cjenovnik automobila, a očekuje se da cijene kreću od oko 95.000 KM.

08:24 | Jun 5, 2019

KOMENTARI (0)