VIJESTI / PREMIJERE

Mini predstavio nove JCW modele

mini

Mini Countryman JCW

mini

Mini Countryman JCW

mini

Mini Clubman JCW

mini

Mini Clubman JCW

mini

Mini Clubman JCW

mini

Mini Clubman JCW

mini

Mini Clubman JCW

Mnogo jači i brži nego prije

 

Mini je predstavio JCW izvedbe svog karavana i crossovera. Drugim riječima, stigli su Clubman JCW i Countryman JCW. Skok snage je više nego primjetan te su sada u korak sa konkurencijom. Dok su, sada već stari modeli razvijali 228 KS, novi će pod haubom imati i više nego pristojne 302 KS. To je jačina o kojoj se govori i kada je novi M135 u pitanju.

 

Iz Minija tvrde da je motor u potpunosti redizajniran. Ubačena je modifikovana radilica, prigušivač vibracija i poboljšano je hlađenje. Sve ove izmjene su doprinijele boljem odzivu gasa i u konačnici, znatno većoj snazi motora. Oba modela su dobila i novi, glasniji izduvni sistem.

 

Standardni osmostepeni automatik je takođe unaprijeđen kako bi se poboljšala efikasnost automobila, ali i omogućio rad na nižim obrtajima u višim stepenima prenosa. Automobil je dobio i novi mehanički diferencijal za bolju stabilnost i trakciju, a njegove prednosti se naročito vide na skliskoj podlozi.

 

Kako se radi o John Cooper Works izvedbama, da bi slika sportskih automobila bila kompletna, bilo je potrebno izvršiti promjene i na ovjesu. Tako su oba modela dobila nove, posebno izrađene osovine, a uz doplatu možete dobiti i podesive amortizere s kojima možete spustiti automobil za dodatnih 10 mm.

 

Mini Clubman JCW i Countryman JCW moći ćete naručiti od jula, a cijene polaze od 34.250£ za Clubman i 35.550£ za Countryman.

09:26 | May 15, 2019

KOMENTARI (0)