VIJESTI / AKTUELNOSTI

Misteriozni Opel stiže u Frankfurt

opel

Opel GT koncept (2016)

opel

Opel GT X Experimental koncept (2018)

opel

Opel IAA 2019.

Još jedna premijera marke iz Russelsheima

 

Opel u Frankfurt stiže sa čitavom flotom novih modela. U kratkom vremenskom periodu, Opel je predstavio osvježenu Astru, potpuno novu Corsu i njenu električnu izvedbu, hibridni Grandland X Hybrid4 i Zafiru Life. Kao da lista nije dovoljno duga, čini se da će Opel svojoj „ekipi“ dodati još jedan model, ali koji?

 

Teaser koji su postavili na svojoj facebook stranici ne otkriva mnogo. U objavi stoji da se radi „elektrificirajućoj tajni“, što nam sugeriše da se radi o automobilu s elektrificiranim pogonom. Na fotografiji stoji automobil koji je u potpunosti prekriven crnim plaštom, a jedino što je otkriveno jeste mali dio guma koje su prošarane žutim ukrasima.

 

To nije detalj koji nam mnogo znači kada su karakteristike automobila u pitanju, ali nam može pomoći u razrješenju „misterije“. Prije tri godine, u Ženevi su predstavili GT koncept koji je imao crvene gume, a prošle godine smo vidjeli GT X Experimental. Radi se o konceptu kompaktnog SUV-a s električnim pogonom. Obzirom na siluetu automobila na teaseru, možda ćemo u Frankfurtu vidjeti produkcijsku verziju tog koncepta.

 

Iz Opela nisu objavili nikakve detalje niti su dali specifikaciju automobila, ali su izjavili da auto ima baterije od 50 kWh i tehnologiju indukcijskog punjenja. Šta god bilo, sve ćemo saznati 10. septembra kada će Opel održati konferenciju za novinare.

11:22 | Aug 22, 2019

KOMENTARI (0)