VIJESTI / AKTUELNOSTI

MKM Trackday u Banja Luci

mkm_trackday

MKM Trackday 2016.

mkm_trackday

MKM Trackday 2016.

mkm_trackday

MKM Trackday 2016.

mkm_trackday

MKM Trackday 2016.

mkm_trackday

Najavni plakat

„Stisni gas na stazi, a ne u gradu“ poručuju organizatori

 

Trackday je sasvim uobičajena pojava u mnogim zemljama. To je prilika da se i amateri i profesionalci nađu zajedno na stazi, isprobaju svoje mogućnosti, mogućnosti svog automobila, a pri tom, sve u sigurnim i kontrolisanim uslovima. Bosna i Hercegovina se ne može pohvaliti tradicijom događaja ovog tipa.

 

Međutim, autoklub iz Banja Luke, MKM Racing, odlučio je da organizuje drugi po redu trackday na jedinoj trkaćoj stazi u BiH – Zalužanima. Njihov plan je da ove godine organizuju čak tri ovakva događaja, od kojih će jedan biti isključivo za JDM vozila.

 

Prvi u nizu tih događaja ove godine zakazan je za 7.4.2019. Kao što smo već rekli, mjesto održavanja je jedina trkaća staza u Bosni i Hercegovini – Zalužani. Plan je da se na jednom mjestu okupi što veći broj ljubitelja automobila i brze vožnje i da na siguran način osjete čari trkanja.

 

Centralni događaj je svakako vezan za sam trackday. Tu će vozači biti podijeljeni u dvije grupe, tako da će biti odvojeni vozački takmičarskih i civilnih automobila. Iz organizacije su naglasili da je obavezno imati barem zaštitnu kacigu, a poželjna je i kompletna zaštitna oprema. Na trackdayu će moći učestvovati svi koji žele, bez obzira na svoje vozačke sposobnosti ili automobil koji voze, što ovaj događaj čini posebnim.

 

Sam događaj biće maksimalno profesionalno organizovan i osiguran. Na stazi će biti prisutne službe hitne pomoći,  policije i vatrogasci.

Osim nadmetanja na stazi, biće održano i takmičenje Style'n'shine. To će biti izložba takmičarskog karaktera, a automobile će ocjenjivati tročlana komisija.

 

Za sve one koji dođu, zagarantovana je dobra zabava. Planiran je i open air party, a muziku će birati lokalni DJ-evi, a organizatori spremaju i neka iznenađenja po pitanju imena koja će zabavljati prisutne.

 

Kompletan program, cijene kotizacije, kao i tačna satnica održavanja svih sadržaja biće objavljeni naknadno.

22:51 | Feb 10, 2019

KOMENTARI (0)