VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mogući izgled novog BMW-a X6

x6

BMW X6

x6

BMW X6

Realistični renderi treće generacije prvog SUV coupea u historiji

 

BMW je svoj prvi X6 predstavio 2008. godine. Tada je on bio nešto neviđeno, a sam dizajn je bio izuzetno kontroverzan i podigao je prašinu. Voljeli ga ili ne voljeli, X6 otvorio novo poglavlje u autoindustriji i pokrenuo SUV groznicu, i naravno, stvorio novi segment coupe SUV-ova.

 

Aktuelna generacija je na tržištu od 2014. godine, a ove godine stiže nova, treća po redu generacija prvog coupe SUV-a u historiji. Kolege iz Rusije, sa sajta Kolesa.ru, vole se „igrati“ u Photoshopu sa špijunskim fotografijama i stvarati realistične rendere novih automobila. Na red je stigao i novi X6 koji nam pokazuje kako će ovaj automobil najvjerovatnije izgledati.

 

X6 ostaje ono što zapravo jeste, bez velikih promjena. Stilski, novi X6 će biti veoma sličan modelu X4 koji je markiran kao „baby“ izvedba modela X6. Prednji kraj neodoljivo podsjeća na novi X5, dok je zadnji kraj znatno dinamičniji, sa mnogo više sportskog karaktera. Novi X6 stiže na vrijeme, kako bi odgovorio Porscheu na njihov novi Cayenne Coupe. U međuvremenu, trebao bi stići i Mercedes-Benz GLE Coupe koji se takođe aktivno testira.

 

Entuzijaste zasigurno najviše zanimaju detalji o sportskoj izvedbi modela X6 – X6 M. Visokoperformantna verzija BMW-a X6 stiže 2020. godine, a nešto kasnije bi trebala stići i X6 M Competition izvedba sa čak 600 KS. Pored standardnih izvedbi sa motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, X6 će zasigurno dobiti i xDrive45e hibridnu verziju, sa istom pogonskom jedinicom kao i X5.

12:11 | Apr 11, 2019

KOMENTARI (0)