VIJESTI / TUNING

Mountune pojačao Ford Fiestu ST

fiestast

Mountune Ford Fiesta ST

fiestast

Mountune Ford Fiesta ST

fiestast

Mountune Ford Fiesta ST

Jedan od najboljih malih hot hatchback automobila

 

Ford Fiesta ST je jedan od najboljih automobila u svom segmentu. Sjajne vozne karakteristike ukombinovane sa 197 KS na prednjim točkovima garantuju zabavnu vožnju, a to je svakako i najbitnije sa ovakvim automobilima. Čak i fabrička Fiesta ST je prava zvijer koja vrlo lako može dobiti i jače automobile. Ipak, zašto dodatno ne začiniti stvari?

 

Tako su razmišljali i u Mountuneu. Tuning kuća koja se specijalizirala za Fordova vozila, ovoga puta se pozabavili Fiestom ST i kreirali još jaču i još bržu džepnu raketu. Nakon opsežnih nadogradnji, 1.5 litarski trocilindarski turbo motor razvija 222 KS. To su 22 KS više od njenog ljutog rivala, Volkswagen Pola GTI. U sprintu do stotke, ova Fiesta stiže za tačno 6 sekundi, što je 0,7 bolje od Pola i 0,5 od standardne Fieste ST.

 

Na svojoj web stranici, Mountune je predstavio i aplikaciju „mTune Smartflash“. Svrha aplikacije je da vozač sam podešava automobil, odnosno njegovu snagu. Sve što je potrebno jeste da uparite svoj smartphone i automobil preko Bluetooth signala. Nakon toga, vozač preko svog telefona bira koliko snage želi da isporučuje njegova Fiesta.

08:20 | Mar 19, 2019

KOMENTARI (0)