VIJESTI / TUNING

Mountune spremio tretman za novi Ford Focus ST

ford

Ford Focus ST Mountune

ford

Ford Focus ST Mountune

ford

Ford Focus ST Mountune

ford

Ford Focus ST Mountune

ford

Ford Focus ST Mountune

Samo 20 KS slabiji od fabričkog Focusa RS

 

Mountune je specijalist za ubrzavanje Fordova. U svojoj bogatoj historiji, kreirali su brojne zapanjujuće projekte bazirane na Fordovim performantnim modelima. Za novi projekat, izabrali su novi Focus ST koji je veoma „civilizovan“ i uglađen sportaš iako se ispod površine krije „nestašni“ hatchback.

 

Ovo je prvi tuning paket za novi Ford Focus ST koji nudi Mountune, a naziv paketa je m330. Kasnije će vam biti jasno zašto se tako zove. Mountune nije jedna od tuning kuća koja svoj fokus stavlja na vizuelne nadogradnje već isključivo na performanse. Tako se standardni i tunirani Focus ST ne razlikuju mnogo izgledom. Iz Mountunea garantuju kako automobil neće izgubiti svoju praktičnost za upotrebu na dnevnoj bazi, ali ćete imati zvijer poput Volkswagen Golfa R, Renault Meganea R.S. ili Honde Civic Type R.

 

Snaga automobila iznosi 325 KS što je značajna razlika u odnosu na fabričkih 280 KS koje nudi 2.3 EcoBoost motor. Porast snage je postignut modifikacijom elektronske kontrolne jedinice, kao i većim filterom zraka za veći protok zraka. Vlasnici Focusa ST mogu samostalno da instaliraju softverske nadogradnje pomoću OBD priključka i SMARTflash aplikacije za iPhone.

10:47 | Mar 23, 2020

KOMENTARI (0)