VIJESTI / TUNING

Mountune pojačao Ford Fiestu ST na 232 KS

ford

Ford Fiesta ST Mountune m235

ford

Ford Fiesta ST Mountune m235

Poboljšano iskustvo u vožnji uz neistovno poboljšanje performansi

 

Naš prvi zvanični članak na portalu je napisan o Mountuneovom posljednjem tuning paketu za Ford Focus RS treće generacije. Od tada, Mountune je imao još nekoliko zanimljivih „radova“ na automobilima s plavim ovalom, a jedan od najzanimljivijih u ponudi je Fiesta ST. Mala i agilna, Fiesta ST predstavlja sjajnu bazu za tuning projekte iskusne britanske kuće.

 

Do sada su u svojoj ponudi imali paket m225 koji snagu Fieste ST sa fabričkih 197 KS na 225. Mountune je dodatno „izbrusio“ svoj postojeći paket i oslobodio dodatni potencijal 1.5 litarskog trocilindarskog „turbaka“ koji sada isporučuje 232 KS uz 350 Nm obrtnog momenta. Paket nosi naziv m235, a predstavlja nadogradnju paketa m225.

 

Automobil koristi Mountuneov indukcijski paket koji uključuje čitav niz novih, ojačanih komponenti usisa sa novim filterima za bolji protok zraka. Upravo taj element ovom automobilu daje najveće povećanje performansi, ali i karakteristični, izraženiji zvuk samog sistema koji ovom automobilu daje pravi sportski karakter. Iako su značajno pojačali motor, iz Mountunea garantuju da je automobil i dalje jednako siguran i pouzdan kao i fabrička izvedba.

 

Mountuneov m235 paket košta 575 funti ukoliko radite ugradnju na fabričku Fiestu ST, dok je njegova cijena znatno niža ukoliko vršite nadogradnju paketa m225 te će vas to koštati samo 99 funti.

12:13 | Feb 23, 2020

KOMENTARI (0)