VIJESTI / AKTUELNOSTI

MSO sprema cestovnu verziju Senne GTR

mclaren

McLaren Senna LM

mclaren

McLaren Senna LM

mclaren

McLaren Senna LM

mclaren

McLaren Senna LM

mclaren

McLaren Senna LM

Interesantan put do novog McLarenovog modela

 

Da pojasnimo put do novog McLarenovog modela: prvo je proizvođač napravio cestovnu izvedbu modela Senna. Zatim su napravili i izvedbu koja nije legalna u svakodnevnom saobraćaju, već je namijenjena za upotrebu na stazi, to je naravno Senna GTR. A sada je došao red na to da od „trkaće“ verzije naprave cestovnu.

 

Tako nastaje McLaren Senna LM. Ukratko, radi se o verziji modela Senna GTR koja je legalna za cestovnu upotrebu, a to podrazumijeva određene modifikacije kako bi bio legalan. Gledajući kompjuterski generisane fotografije koje su dospjele na internet, Senna LM djeluje znatno manje dramatično od GTR izvedbe. Vanjski izgled automobila je značajno izmijenjen, ali su otvori na blatobranima, krovni usis i veliko zadnje krilo i dalje dostupni, kao i na originalnom modelu. Masivni zadnji difuzor je ipak zamijenjen manjom verzijom tog aerodinamičkog dodatka.

 

Enterijer automobila je manje-više isti kao i u standardnoj izvedbi Senne. Automobil je dobio karbonska, sportska sjedišta sa LM logom na naslonjačima za glavu. Sjedišta su presvučena alkantarom u MSO narandžastoj nijansi.

 

Što se performansi tiče, MSO će se pobrinuti da Senna LM približno iste kao i GTR izvedba. Po tome, automobil bi trebao pokretati 4.0 litarski biturbo V8 motor iz GTR-a sa 814 KS i 800 Nm obrtnog momenta.

 

Cijena Senne LM neće biti uopšte mala. Plan MSO-a je da izrade svega 20 primjeraka ovog automobila, a vrijednost jednog bi trebala iznositi oko 1,5 miliona eura.

10:27 | Nov 4, 2019

KOMENTARI (0)