VIJESTI / TUNING

MTM tunirao Volkswagen T-Roc

troc

Volkswagen T-Roc by MTM

troc

Volkswagen T-Roc by MTM

troc

Volkswagen T-Roc by MTM

troc

Volkswagen T-Roc by MTM

Paket nadogradnji za crossover

 

Volkswagen je 2017. godine predstavio svoj novi, mali crossover baziran na Golfu. Kao takav, čini se kao izuzetno dobar i primamljiv automobil za one koji žele sve osobine Golfa u tijelu crossovera. T-Roc je u svemu isti kao Golf. Vozi se kao Golf, a i cjenovno su veoma slični.

 

Međutim, T-Roc je za razliku od Golfa ostao prilično „netaknut“ kada su u pitanju tuning poduhvati raznih tunerskih kuća. Osim ABT-a niko drugi nije ponudio veći tuning paket za ovaj simpatični crossover, a sada je MTM to promijenio i donio nam veliki paket nadogradnji za T-Roca. Iako je performantna nadogradnja za sada izostala, ne znači da je neće biti. U pripremi su i nadogradnje motora čime bi standardni T-Roc postao jednkao brz, ako ne i brži od nedavno predstavljenog T-Roca R.

 

U trenutnoj ponudi, odnosno na listi nadogradnji nalaze se vizuelne nadogradnje, kao i unaprijeđenja ovjesa. Kupci se mogu odlučiti za jedan od šest Action paketa. Prvi i najjeftiniji paket košta 1.499€ i uključuje samo set novih Bimoto 20-inčnih felgi, bez guma. Za drugi paket, potrebno je izdvojiti 2.499€, a razlika se ogleda u setu Michelin Pilot Sport guma koji dobijate na istim onim Bimoto felgama.

 

Treći paket donosi nešto ozbiljnije nadogradnje koje doprinose boljem ležanju automobila. Paket sadrži sve elemente drugog paketa, ali uz četiri skraćene opruge s kojima je automobil niži i stabilniji. Ovaj paket će vas koštati 3.499€. Ukoliko želite da na svoj T-Roc stavite i KW-ov ovjes, onda izaberite četvrti Action paket koji na sve stavke dodaje i set KW V1 amortizera. Sve to vas košta dodatnih 1.000€ pa cijena ovog paketa iznosi 4.499€.

 

Za peti i šesti paket možemo reći da su zapravo dopunjeni treći i četvrti paket opreme. U petom paketu dobijate sve iste osobine trećeg paketa, ali sa MTM-ovim Klang Konzept audio sistemom. Cijena iznosi 4.499€. Na kraju, šesti paket je dopuna četvrtog sa KW amortizerima i Klang Konzept audio sistemom. Ovaj paket je ujedno i najskuplji i košta 5.499€.

13:43 | Apr 27, 2019

KOMENTARI (0)