VIJESTI / AKTUELNOSTI

Muzički hit godine je: Porsche 992 GT3! (VIDEO)

Brutalan zvuk Porscheovog bokser motora

 

Nurburgring Nordschleife – automobilistička Meka. Po mnogima najizazovnija staza na svijetu nekada je bila domaćin trke Formule 1, a sada se koristi za GT i touring trke, ali i razvoj cestovnih automobila. Iako James May iz Grand Toura kaže da Nordschleife zapravo upropasti svaki dobar automobil, mi se ne slažemo s njim. Mi mislimo upravo suprotno.

 

Kada vam neko spomene Porsche i Nordschleife, vjerovatno vam se jave leptirići u stomaku kao da ste vidjeli svoju veliku ljubav. Kako i ne bi. Porsche je godinama dominirao svim kategorijama i držao brojne rekorde na ovoj stazi. Ovo je poput njihovog doma. Obzirom na to da je ovo poput njihovog drugog doma, logično je da svoje modele razvijaju upravo ovdje, a najnoviji 911 GT3 nas je oduševio!

 

Kako svojim izgledom i masivnim zadnjim krilom, tako i zvukom. Prošli GT3, 991.2 imao je sjajan zvuk, međutim, pored 992 GT3 će se zasigurno i on postiditi. Na snimku koji je objavljen na Youtubeu, vide se BMW M8, Mercedes AMG GT R Black Series, A45S i mnogi drugi, međutim, kada se pojavio 992 GT3, šume oko Nordschleifea su odzvanjale bukom ovog šestocilindarskog bokser motora. Ne samo da novi GT3 zvuči i izgleda bolje od prošlog, nego će biti i osjetno brži. Procjenjuje se da će novi GT3 zatvoriti krug na Nordschleifeu za manje od 7 minuta!

 

Poslušajte zvuk ovog monstruoznog Porschea. Ako vam se žuri, on se pojavljuje na 2:07 snimka.

09:52 | May 4, 2019

KOMENTARI (0)