SPORT / BH AUTOSPORT

MWC Lovćen 2019: Bojović najbrži na treningu

Čak 45 takmičara postavilo vrijeme

 

Druga trka Montenegro Winter Cupa je već sada opravdala očekivanja, kako organizatora, tako i publike. Omiljeno mjesto svih takmičara je ugostilo drugu trku Montenegro Winter Cupa. Kao što smo već pisali, Lovćen je domaćin druge ovogodišnje trke na snijegu. Nakon Žabljaka, očekivanja su porasla. Organizator se uistinu potrudio da sve bude na vrhunskom nivou, a ni takmičari nisu izdali.

 

Na listi prijavljenih se našlo 48 takmičara, a njih 45 je postavilo vrijeme.

 

Najbrži vozač dana je bio Matija Bojović u Mitsubishi Pajeru. On je stazu dugu 2,5 km prešao u vremenu 02:34.746. On je ujedno bio i najbrži takmičar u konkurenciji terenaca. Drugo mjesto generalnog plasmana, a prvo mjesto u klasi ATV 4x4 zauzeo je Nenad Radojičić. Samo sedam desetinki iza njega, smjestio se Dragan Novosel u VW Golfu, najbrži takmičar u klasi do 1600 ccm.

 

U top 5 ušla su još dva takmičara na ATV vozilima. Miloš Bojanović i Janko Radnjić su se smjestili u gornju polovinu liste najboljih deset. Balša Đuričković je ostvario šesto vrijeme, a Miloš Milašević bio je sedmi.

 

Ranko Šuković, šampion prošlogodišnjeg izdanja Montenegro Winter Cupa, ove godine se vratio sa svojom Corsom da odbrani titulu. Na današnjem treningu ostvario je osmo vrijeme. Goran Milošev je u još jednoj Opel Corsi ostvario deveto vrijeme, a Igor Ljubišić je kompletirao poredak najboljih deset na treningu.

 

Današnji trening je bio izuzetno dug, a razlog je veliki broj takmičara kojem se niko nije nadao.  Kristina Stijepović je trening otvorila tačno u 12:00, a posljednji takmičar je kroz cilj prošao nekoliko sati kasnije. Jedan sasvim rijedak slučaj na trkama u regionu kada veliki broj takmičara prouzrokuje zastoj. Nadamo se da ćemo u budućnosti više viđati ovakve slučajeve, kada su organizatori na slatkim mukama.

 

Iako je start trke planiran za 13:00, organizator je odlučio da trka krene sat ranije, tačno u podne.

18:59 | Feb 9, 2019

KOMENTARI (1)


uchhieqepf

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 29th, 2020 - 10:43PM