VIJESTI / AKTUELNOSTI

Najnovije fotografije VW Golfa 8

golf

Volkswagen Golf 8

golf

Volkswagen Golf 8

golf

Volkswagen Golf 8

S minimalnom kamuflažom u osnovnoj izvedbi

 

Novi Volkswagen Golf je na putu. Nasljednik izvrsne „sedmice“ se već neko vrijeme testira i gotovo da nema više nikakvih tajni. Volkswagen nije uspio da sakrije gotovo ništa što se tiče novog Golfa pa su informacije curile jedna za drugom. Ne tako davno, među prvima smo objavili fotografije „osmice“ sa minimalnom kamuflažom, a sada vam donosimo najnovije.

 

Ako vam se na prvu čini da kamuflaže nema uopšte, onda ste se prevarili. Iako se to odnosi na samo jedan element, još uvijek ne znamo 100% kako će Golf izgledati kada bude predstavljen. Tako su iz Volkswagena „uvećali“ klaster zadnjih svjetala te ona izgledaju veća nego što zapravo jesu. Dobar pokušaj. Ono što je primjetno jeste da je ovaj primjerak znatno „jeftiniji“ od onog kojeg smo vidjeli prije skoro dva mjeseca.

 

Dok je tada uslikani Golf izgledao poput nekog R-Line modela, ovaj izgleda poput nekog osnovnog modela. Zašto tako mislimo? Krenimo od običnih plastičnih ratkapa, zatim običnog krova bez panorame, a nedostaju i srebrne oznake na blatobranima kao kod modela iz marta.

 

Iako je trebao biti predstavljen u septembru na Frankfurt Motor Showu, premijerno predstavljanje je odgođeno, a po svemu sudeći trebao bi stići ipak prije kraja 2019. godine. Naredne godine stižu GTI i R izvedbe, a sve se glasnije govori i o R Plus modelu sa 400 KS.

13:10 | Apr 25, 2019

KOMENTARI (0)