VIJESTI / PREMIJERE

Najskuplji automobil svih vremena

bugatti

Bugatti La Voiture Noire

bugatti

Bugatti La Voiture Noire

bugatti

Bugatti La Voiture Noire

La Voiture Noire kao omaž modelu Atlantic

 

Ovaj automobil zahtijeva poseban uvod, međutim to je malo teško izvesti kada model govori sam za sebe. Bugatti je kreirao unikatni model, stvoren kao omaž njihovom legendarnom odelu Atlantic. Moramo vas razočarati, ako ste imali 16 miliona eura viška, ne možete ga kupiti jer je već prodat „Bugattijevom entuzijasti“.

 

Unikatni La Voiture Noire dolazi 110 godina nakon prvog Bugattijevog modela, a Bugatti još jednom postavlja standarde po pitanju snage, luksuza i eksluzivnosti hiperautomobila. Bugatti je spojio nešto što ni u najluđim snovima neko ne bi ni pokušao. Spojili su luksuz premijum limuzine sa performansama hiperautomobila u tijelu kupea.

 

Ono što vas sigurno najviše zanima jeste snaga. Moćni 8.0 litarski W16 motor razvija monstruoznih 1.500 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta. O performansama nema nikakvih podataka. Možda je tako i bolje, obzirom da to vjerovatno nije za ljude sa slabim srcem. Šest masivnih okruglih završetaka izduvnog sistema izgledaju poput raketnog bacača na zadnjem kraju automobila.

 

Ekstravagantni stil Bugattija La Voiture Noire vidljiv je iz svakog ugla. Sve je podređeno brzini, aerodinamici, upakovano u prepoznatljivi Bugattijev layout. Svaki opis ovog automovila je suvišan. U svakom pojedincu budi drugačiju emociju koja je teško opisiva riječima.

 

Njegovom vlasniku želimo puno sreće, ali prije svega čestitamo. Čast je imati jedini takav automobil, unikatan na svijetu. Osim tih epiteta, kupac ovog automobila je zapravo kupio i najskuplji novi automobil ikada. Trebalo mu je dosta novca, ali vrijedilo je. Ovaj Bugatti je bolestan.

11:06 | Mar 5, 2019

KOMENTARI (0)