VIJESTI / TUNING

Najskuplji bodykit na svijetu napravljen za Nissan GT-R

nissan

Nissan GT-R

nissan

Nissan GT-R

nissan

Nissan GT-R

Za taj novac, možete kupiti dva rabljena primjerka ovog automobila

 

U redu, možda nije baš najskuplji na svijetu, ali svakako ćete dva puta razmisliti da li vam treba jedan bodykit koji košta skoro 66.000€. Kreator ovog bodykita je Liberty Walk, što ste mogli i naslutiti jer je ovaj tuner poznat po, blago rečeno, neobičnim preradama.

 

Naravno, ovdje se ne radi o običnom bodykitu kojeg ćete kupiti preko eBaya, već se radi o veoma sofisticiranom načinu izrade od suhog karbona. Karbon je sam po sebi skup, a kada dodatno unaprijedite način izrade i završne obrade, cijena gotovog proizvoda bude visoko iznad prosjeka.

 

Nissan GT-R R35 je u prodaji još od decembra 2007. godine, a i pored ogromnog truda Nissana i redovnog „podmlađivanja“ automobila, R35 je postao po malo staromodan. Iste godine kada je GT-R debitovao, debitovao je i Appleov iPhone. Danas, iPhone je stigao do toga da se otključava detekcijom vašeg lica, dok je GT-R ostao nepromijenjen.

 

Na sreću, Liberty Walk je uvijek tu da „začini“ stvari i kreira nešto nekonvencionalno i potpuno drugačije. Automobil je doslovno „zalijepljen“ za tlo. Prednji branik je redizajniran i dobio je novi spliter i krilca, a hauba je takođe doživjela transformaciju sa dva masivna otvora za zrak. Čim kažemo da se radi o Liberty Walku, znate da je u pitanju widebody kit sa masivnim proširenjima blatobrana i pragova. Nazad se nalazi ogromni spojler uz funkcionalni difuzor.

11:44 | Dec 29, 2019

KOMENTARI (0)