VIJESTI / AKTUELNOSTI

Najsnažniji BMW Serije 7 nove generacije će biti...

bmw

BMW 745Le

bmw

BMW 745Le

bmw

BMW 745Le

... njegova električna izvedba, ako ste očekivali M7, žao nam je

 

BMW Serije 7 aktuelne, šeste generacije na tržištu je već od 2015. godine, a u januaru prošle godine smo dočekali i njegov facelift. Kako to već obično biva, BMW već uveliko sprema novu generaciju čiji prototipovi još nisu ugledali svjetlo dana, ali se definišu ključni detalji. Tako će nova generacija BMW-ove najluksuznije limuzine imati brojne novosti, a najveća se odnosi na pogonske jedinice.

 

 Novi BMW Serije 7 će stići kroz nekoliko godina, a najvjerovatnije je da ćemo već 2022. godine ugledati novu generaciju. Za sada, nova „sedmica“ se testira na bazi aktuelne generacije i bavarski proizvođač nastoji sakupiti što više podataka o automobilu i obraditi ih na najbolji mogući način za produkcijsku verziju.

 

S novom generacijom, BMW Serija 7 će imati i nove opcije motora. Do sada su iz BMW-a Seriju 7 nudili sa benzinskim, dizelskim i hibridnim motorima, a najveća novost je svakako potpuno električna izvedba Serije 7. Električna „sedmica“ će biti najjača varijanta ovog modela, a vrlo vjerovatno će nositi oznaku i7, iako to nije još zvanično potvrđeno. Ne znamo koliko će biti jaka električna „sedmica“, ali ako uzmemo u obzir da trenutno najjači 6.6 biturbo V12 razvija 601 KS, i7 će biti prava cestovna zvijer.

15:38 | Mar 18, 2020

KOMENTARI (0)