VIJESTI / AKTUELNOSTI

Naredni Civic Type R će biti hibrid

Dio plana japanskog proizvođača

 

Nova generacija Honde Civic Type R, koja stiže 2021. godine, dobiće hibridni pogon. To su izjavili predstavnici japanskog proizvođača, a sve to je dio Hondinog plana da sve svoje evropske modele elektrifikuje do 2025. godine.

 

Novi Civic Type R će vjerovatno dobiti isti pogon kao i Honda NSX, sa istim postavkama i karakteristikama. Obzirom na to da je pod haubom NSX-a 3.5 litarski biturbo V6 motor koji razvija 573 KS, sigurni smo da novi Civic neće dobiti i isti motor. Civicu ta snaga nije potrebna, te ćemo vrlo vjerovatno vidjeti adaptaciju 2.0 litarskog turbo benzinca koji pokreće model aktuelne generacije. To bi trebalo da poboljša rezultat ovog modela u sprintu od 0 do 100.

 

Prelazak na hibridni pogon ozvaničen je juče na Hondinoj konferenciji u Ženevi. Tom Gardner, Hondin šef je tom prilikom izjavio:

„Od kako smo u martu 2017. napravili taj prvi korak ka elektrifikovanim vozilima, sve brže smo se približavali potpunom prelasku na PHEV tip vozila. Promjene u okolišu definitivno traže prelazak na čišće automobile, a ova tehnologija je savršeno rješenje.“

 

Honda uveliko sprema novi, potpuno električni model baziran na Urban EV konceptu. Autmobil će nuditi domet od 200 km, a punit će se veoma brzo. Do 80% baterije, stizaće se za svega 30 minuta. Kada su hibridni automobili u pitanju, za sada je samo CR-V dobio hibridni pogon. Model Jazz je sljedeći koji će dobiti hibridni pogon, dok je Civic na redu 2021.

08:26 | Mar 6, 2019

KOMENTARI (1)


qtwvtpeczd

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 23rd, 2020 - 1:59AM