VIJESTI / AKTUELNOSTI

Naredni SL će razvijati AMG

Testiranja novog Mercedes-Benza SL počinju ove godine

 

Pojedini mediji su prenijeli pogrešne informacije uoči ženevskog sajma kada je predstavljena limitirana serija „Grand Edition“ modela SL. Tada je prenesena informacija kako je to kraj modela SL, međutim to nije tačno i SL se vraća bolji nego ikad.

 

Mercedes-Benz SL vraća se svojim starim korijenima i ponovo će biti sportski automobil. Barem prema riječima Tobiasa Moersa, šefa AMG odjeljenja. Novi SL će biti dosta bliži narednog generaciji AMG GT-a. Oba automobila će dijeliti istu aluminijumsku platformu,poznatu kao MSA (Modular Sports Architecture). Time se nastoji povećati profitabilnost dva najekskluzivnija Mercedesova modela.

 

„Oživljavamo stari DNK legendarnog SL-a. Novi SL će biti znatno sportskiji. Imaće savršen kompromis između dinamične vožnje i komfora zato što će zadržati i svojstva svojevrsnog „kruzera“.“, izjavio je Moers.

 

Ovo će biti prvi put da će se razvojem SL-a baviti AMG:

„Predajemo SL u sigurne ruke. Razvoj SL-a kao performantnog, sportskog vozila u AMG-u je sjajna stvar. To je ujedno velika odgovornost koju nosimo na našim plećima, ali sam izuzetno počašćen.“, zaključio je šef AMG-a.

 

Moers je takođe potvrdio da će osma generacija SL-a biti ponuđena isključivo u roadster izvedbi, kao i prethodnik. Generalno gledajući, SL će se vratiti kao lakši, brži, ali i ujedno privlačniji model, što je još jedan od razloga zašto je AMG preuzeo kompletan projekat.

08:26 | Apr 19, 2019

KOMENTARI (0)