SPORT / BH AUTOSPORT

Narednog vikenda BT Lopare 2019.

Nastavak Šampionata BiH na brdskim stazama

 

Prvog vikenda u julu nastavlja se šampionat BiH na brdskim stazama. Sezona je počela u Skradinu i silom prilika, vozači koji voze isključivo brdo, odmarali su cijeli juni. Pauza se privodi kraju, a novi organizator trke u Loparama nije odmarao niti jednog momenta. AMKK Optima Motorsport Bijeljina preuzeo je organizaciju trke i vrlo ozbiljno shvatio posao.

 

Staza u Loparama spada među najkraće u šampionatu, ali definitivno i najteže. Staza Tobut duga je 3.150 m, a njena širina varira između 6 i 7,5 metara. Vrlo lako je napraviti grešku, a toga su svi takmičari itekako svjesni. Prošlogodišnje izdanje trke je pripalo Harunu Hadžiću koji je napravio senzaciju. Nakon izlijetanja u subotu i naizgled uništenog vikenda, mlađi Hadžić je u nedjelju zablistao i slavio svoju prvu pobjedu u generalnom plasmanu trke. Rekord staze i dalje drži Miroslav Josipović kojeg je postavio još u vremenu kada je vozio Opel Vectru STW.

 

Trkački vikend u Loparama počinje u subotu, 6.7.2019. kada su na rasporedu treninzi, a glavna akcija je u nedjelju 7.7.2019. kada su na rasporedu dvije trke nakon kojih ćemo znati imena pobjednika u klasama, a možda i novog rekordera staze Tobut.

08:10 | Jun 29, 2019

KOMENTARI (0)