VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nasljednik Lamborghinija Aventador bi mogao imati preko 1000 KS

ltm

Lamborghini Terzo Millenio

ltm

Lamborghini Terzo Millenio

ltm

Lamborghini Terzo Millenio

ltm

Lamborghini Terzo Millenio

Zvijer koja će lediti krv u žilama

 

Lamborghini i dalje vjeruje u atmosferski V12 motor. Talijanski proizvođač nema namjeru da odustane od upotrebe motora po kojem je postao prepoznatljiv, čak ni u vremenu kada svi odbacuju old school motore i prelaze na manje i ekološki prihvatljivije motore. Najnovija ideja kako da V12 održe u životu je njegova elektrifikacija, odnosno dodavanje električnog pogona.

 

Prvi model koji bi dobio novi V12 hibridni motor bio bi nasljednik Aventadora. Novi Lamborghinijev automobil, koji bi naslijedio reputaciju koju su izgradili Diablo, Murcielago i sada Aventador, bio bi zasnovan na konceptu Terzo Millenio koji je prikazan prije dvije godine. Iako znamo da produkcijske izvedbe uvijek budu znatno blaže od ekstremnih konceptnih, nemoguće je dovoljno ublažiti dizajn ovog koncepta. Terzo Millenio je stvoren da vas zastraši na cesti svojim izgledom, ali i performansama novog 6.5 litarskog V12 motora. Procjenjuje se da će novi V12 motor imati čak 1.100 KS.

 

Prijašnje glasine su govorile kako će Aventadorov nasljednik stići 2020. godine, međutim u ovakvom slijedu događaja, njegova premijera se prolongira barem dvije godine. Biće zanimljivo kojim tokom će ići razvoj hibridnog motora, te koliko će učešće imati i Audi, koji je vlasnik Lamborghinija. Audi uveliko radi na širenju svoje e-tron porodice električnih automobila, a koliko će dati svoje „magije“ u stvaranju novog Lamborghinija, saznaćemo kroz godinu-dvije. Ovaj model vrijedi sačekati jer ukoliko zadrži barem dio forme koncepta, biće to neviđena pojava na cesti.

14:12 | Apr 16, 2019

KOMENTARI (0)