VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nasljednik VW Tourana bi mogao biti ID Buzz

volkswagen

VW ID Buzz Concept

volkswagen

VW ID Buzz Concept

volkswagen

VW ID Buzz Concept

Električni monovolumen mijenja starog Tourana?

 

Volkswagen Touran, po svemu sudeći, neće doživjeti novu generaciju. Taj model će biti zamijenjen električnim monovolomenom. ID Buzz će preuzeti Touranovo mjesto u ponudi Volkswagenovih putničkih modela. Budućnost nije blistava ni za Sharan, čija se proizvodnja završava s krajem godine. Električni automobili preuzimaju primat u Volkswagenovoj ponudi.

 

Aktuelni Touran, baziran je na Golfu. Model će ostati u ponudi još jednu, najdalje dvije godine prije nego njegovi dani budu odbrojani. Jedan od glavnih „problema“ Tourana je drugi Volkswagenov model, a to je Tiguan Allspace koji nudi približno isti kabinski prostor, ali u atraktivnijem SUV obliku. Shodno tome, u Volkswagenu smatraju kako novi Touran nije potreban.

 

Zato će njegov nasljednik biti nešto drugačiji od njega, ali će i dalje biti monovolumen. Kao idealna zamjena, mogao bi poslužiti ID Buzz. Električni „bus“ kompaktnih dimenzija ima dosta prostora u kabini, a produkcijski model bi trebao biti još atraktivniji i bolji od konceptnog. Segment MPV automobila je u blagom padu, a nedostaje im interesantniji dizajn i atraktivnost, a upravo ID Buzz bi mogao ponuditi to što drugi nemaju.

13:17 | Apr 15, 2020

KOMENTARI (0)