SPORT / WRC

Nastavak uzbudljive WRC sezone u Argentini

Argentina kao mjesto novog okršaja velike trojke

 

će po 39. put ugosititi najbolje reli posade na svijetu. Makadamski putevi u Argentini spadaju među najizazovnije u kalendaru. Pred posadama se nalazi 347.50 km brzinaca. Vodeći u prvenstvu su Neuville i Hyundai nakon jedne sretne pobjede u Francuskoj. I sam Neuville, kao i Andrea Adamo, šef Hyundai Motorsporta, složili su se da su imali dosta sreće te da u Argentini kao i u nastavku sezone moraju pružiti mnogo više.

 

Shakedown je donio očekivane rezultate pa je na prvom mjestu bio leteći Estonac – Ott Tanak. On je bio oko sekundu brži od lidera šampionata, Neuvillea, a Ogier je po običaju na shakedownu bio prilično daleko. Ipak nakon prva dva brzinca koja su već vožena, Tanak je u vodstvu, a Neuville je daleko od njega. Biće ovo još jedan težak reli za Belgijanca. Ogier, kao i uvijek, na početku relija vozi lagano i ne pravi greške. Za sada je sedmi.

 

SS3 je otkazan, tako da će umjesto planiranih 18, biti voženo 17 brzinaca ukoliko vremenske neprilike ne primoraju organizatore na otkazivanje još nekih brzinaca. Nadamo se da toga neće biti i da će najbolji relijaši svijeta u što boljim uslovima voziti ovaj sjajni reli.

14:33 | Apr 26, 2019

KOMENTARI (0)