VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nemate novca za Koenigsegg Ageru? Napravite je!

agera

Koenigsegg Agera RS - replika

agera

Koenigsegg Agera RS - replika

agera

Koenigsegg Agera RS - replika

Taj ludi svijet...

 

Replike automobila nisu ništa novo u svijetu. Većina tih replika izaziva jaku duševnu bol i mučninu kada vidite šta zapravo treba da predstavlja neki izvrstan model koji je skrnavljen izradom njegove replike. Nova „žrtva“ je bila Koenigsegg Agera RS.

 

Kada pogledate izvana, replika i nije toliko loše urađena. Ali je i dalje samo replika. Činjenica da znate da se radi o ručno izrađenoj replici koja nije prošla niti jednu jedinu provjeru vam ne ulijeva povjerenje, međutim, kada ste riješeni da u grad odete svojim Koenigseggom, ništa vam ne stoji na putu.

 

Automobil je u potpunosti (ili barem većinski) izrađen od fiberglasa. Ko god je radio karoseriju, posao je dobro odrađen jer se i mase ne društvenim mrežama dive autentičnosti izrađenog modela. Međutim, tu ćemo i stati. Obzirom na to da Koenigsegg košta koliko košta, to sa sobom vuče vrhunsko uređenje enterijera. Čisto sumnjamo da je postignuta autentičnost i u unutrašnjosti automobila.

 

Sve i da jeste, dolazimo do posljednje stavke. A to je motor. U pravoj Ageri RS nalazi se 5.0 biturbo V8 motor koji razvija 1.160 KS u standardnoj izvedbi, odnosno 1.341 KS sa 1MW paketom. O motoru koji će se naći u replici još nema informacija, ali smo gotovo sigurni da neće biti ni približno ekstreman kao i u originalu.

 

Sve u svemu, cijenimo trud ovog zaljubljenika u Ageru i dajemo mu jednu čvrstu osmicu za sav trud i zalaganje.

12:13 | Apr 27, 2019

KOMENTARI (0)