VIJESTI / TUNING

Nesvakidašnji Fiat Ducato za avanturiste

4x4

Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

4x4

Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

4x4

Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

4x4

Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

Koncept iz Sunlighta

 

Sunlight je predstavio svoj konceptni Cliff 4x4 Adventure Van. Ovaj koncept predstavlja kombinaciju terenskog, off-road vozila i kampera za koji ne postoje prepreke. Kao baza poslužio je Fiat Ducato 4x4.

 

Već na prvi pogled vam je jasno da ovo nije običan kombi. Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van se ističe svojim izgledom i mat tamno sivom, kamuflažnom bojom, plastičnim ojačanjima na blatobranima, cijevnom kontrukcijom na krovu te setom dodatnih svjetala i unikatnim crnim off-road felgama.

 

Čak i ako prepoznate da se izvana radi o Ducatu, iznutra nemate šanse. Enterijer je u potpunosti preuređen, a kako? Pa tako da bez problema možete živjeti unutra. Automobil ima štednjak, sudoper, krevet, ali i salon sa stolom u kojem možete raditi kada je to potrebno.

 

Automobil pokreće 2.3 Multijet motor sa 130 KS. Nažalost, kako stvari stoje, Sunlight nije zainteresovan da krene u masovnu proizvodnju, odnosno preradu postojećih Fiatovih kombija, već su kreirali samo pokazni model, odnosno svoju viziju kako jedno avanturističko vozilo treba izgledati i šta sve treba imati. Cliff 4x4 Adventure Van će biti premijerno izložen u Dizeldorfu na sajmu kampera koji se održava u septembru.

14:36 | Apr 21, 2019

KOMENTARI (0)