SPORT / WRC

Neuville preuzeo vodstvo u Kataloniji

 Još četiri brzinca do kraja relija

 

Danas je nastavljen 55. Reli Katalonija. Nakon sedam brzinskih ispita, Thierry Neuville vodi u generalnom plasmanu relija pred posljednji takmičarski dan u okolini Saloua. Belgijanac je već na prvom brzincu dana preuzeo vodstvo i zadržao ga do kraja dana. Takav pristup bi mogao imati i sutra kada mu njegove kolege sigurno neće predstavljati opasnost već će nastojati da zadrže Otta Tanka što dalje od njega.

 

Druga pozicija pripada lokalnom heroju, Daniju Sordu, takođe u Hyundaiju koji nema tempa ili barem ne želi da izazove Neuvillea kojem je pobjeda puno potrebnija da bi ostao u igri za šampionsku titulu, ili barem vicešampionsku. Sordo, zajedno sa kompletnom ekipom Hyundaija odrađuje vrhunski posao u Španiji gdje su došli po konstruktorsku titulu, koja je njima, po riječima Andree Adama, ipak važnija.

 

Treća pozicija je pripala Ottu Tanku. Momak koji će sutra vjerovatno osvojiti prvu titulu svjetskog prvaka u svojoj karijeri. Estonac je tokom cijele sezone bio za klasu bolji i od Ogiera i Neuvillea te je zasluženo na pragu najvećeg uspjeha u karijeri. On je na posljednjem brzinskom ispitu dana uspio da preotme treću poziciju Sebastienu Loebu, jučerašnjem lideru relija koji danas nije imao pravi odgovor te se uporno žalio na nedostatak mehaničkog prijanjanja na njegovom i20 WRC.

 

Poredak prvih 10 nakon SS13:

 

1.   Neuville / Gilsoul

2.   Sordo / del Barrio

3.   Tanak / Jarveoja

4.   Loeb / Elena

5.   Latvala / Antilla

6.   Evans / Martin

7.   Suninen / Lehtinen

8.   Ogier / Ingrassia

9.   Ostberg / Eriksen

10.  Camilli / Veillas

20:32 | Oct 26, 2019

KOMENTARI (1)


jvqsnashzj

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

March 23rd, 2021 - 8:17PM