VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nezadovoljni Rus uništio skupocjeni AMG Mercedes (VIDEO)

Bahatost bogataša ne poznaje granice

 

Mercedes-AMG G63 – dječački san mnogim ljubiteljima automobila. Mnogi bi za taj legendarni automobil rado donirali čak i organ, samo da bi u svom posjedu imali ikonu off road automobila. Definicija istinskog terenca nikoga ne ostavlja ravnodušnim te ima veliku bazu obožavatelja.

 

Ipak, postoje oni kojima čak ni AMG verzija ovog automobila nije dovoljno dobra. Svaki razuman čovjek bi u slučaju nezadovoljstva jednostavno prodao automobil i zamijenio ga onim koji njemu odgovara. Onda na red dolaze bahati ruski bogataši kojima su ti automobili poput potrošne robe. Primjer je i Igor Moroz, ruski vloger koji je svoj G63 podigao helikopterom na 300 metara visine, a zatim ga ispustio i samim tim uništio.

 

Kao razlog za uništavanje tako vrijednog automobila, Rus je naveo česte posjete ovlaštenom servisu, kao i nezadovoljstvo uslugom u Mercedesovom servisu gdje je vozilo znalo provoditi i po mjesec dana. Takođe, naveo je da ovlašteni zastupnik nije uzimao u obzir važeću garanciju za automobil. Ipak, mislimo da to nije razlog da uništite automobil. Možda je bilo jednostavnije zamijeniti servis i pomoć potražiti u nekom drugom ovlaštenom servisu. Ali ne, to je nešto za ljude sa više mozga i razuma.

14:37 | Dec 22, 2019

KOMENTARI (0)