VIJESTI / TUNING

Nissan Juke-R sa 700 KS

nissan

Nissan Juke-R700

nissan

Nissan Juke-R700

nissan

Nissan Juke-R700

Brutalne performanse uz brutalan zvuk

 

Nissan Juke prve generacije spada među „najsmjelije“ modele koji su u to vrijeme bili dostupni na tržištu. Njegov specifični dizajn je za neke bio pun pogodak, dok je nekima bio „trn u oku“. Bilo kako bilo, Nissan je kreirao automobil koji vas ne ostavlja ravnodušnim i izaziva pažnju, ali nisu računali da  privlači pažnju na ovakav način.

 

Zamislite isti taj Juke da se utrkuje sa modelom GT-R! Teško vam je da to zamislite? Za razliku od vas koji niste uspjeli da zamislite tu kreaciju, engleski tuner SVM je tu ideju sproveo u djelo! Kao baza, poslužio je originalni Juke-R, jedan od svega pet primjeraka na svijetu razvijenih u suradnji sa RML Motorsportom. Originalni Juke-R razvija 530 KS, a ova prerađena zvijer čak 700!

 

Za pokretanje ovog „monstruma“ zadužen je 3.8 litarski biturbo V6 motor. Poznat vam je od ranije? Niste pogriješili, upravo isti motor se nalazi i u čuvenom modelu GT-R R35. Osim motora, Juke-R700 dijeli mnogobrojne komponente sa GT-R-om. Tako koristi njegov pogon na sva četiri točka, transmisiju, naplatke, kočione čeljusti, kao i cijelo podvozje koje je moralo biti skraćeno za 15 centimetara kako bi uopšte stalo pod Jukeovu karoseriju.

 

Čak i iznutra, Juke-R700 sliči GT-R-u. Srednjišnja konzola, upravljač kao i brzinomjeri, preuzeti su iz „Godzille“. Umjesto standardnih sjedišta, u automobil su ubačena sportska sjedala sa Sabelt sigurnosnim pojasevima, a iako je Juke-R700 petovratni model, zadnja sjedišta su eliminisana radi smanjenja mase.

 

Ovaj automobil nalazi se u njemačkom oglasniku, a cijena je prava sitnica: čak 649.500€! Za taj novac možete kupiti tri nova Lamborghinija Huracan ili čak 34 potpuno nova Nissana Jukea.

08:56 | Apr 3, 2020

KOMENTARI (0)