VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nissan najavio novi sportski automobil

nissan

Nissan Teaser

nissan

Nissan Teaser

nissan

Nissan Teaser

Stiže nasljednik modela 370Z

 

Nissan će predstaviti nasljednika modela 370Z. Nakon punih dvanaest godina, njegov nasljednik je na putu, a nakon brojnih glasina, Nissan je konačno objavio teaser video koji nam donosi zvaničnu potvrdu dolaska ovog automobila. Tradicija Nissanovih Z sportskih automobila će biti nastavljena uprkos nekim, ne tako optimističnim najavama.

 

Prema planu kompanije, u narednih 18 mjeseci Nissan će predstaviti 12 modela. Jedan od njih je i nasljednik modela 370Z, što se jasno vidi u tridesetoj sekundi video teasera koji nosi naziv „NISSAN NEXT: From A to Z“. Pretpostavljamo da naslovom sugerišu na dolazak produkcijske verzije modela Ariya, a ponudu zaključuje sportski Z model.

 

U videu možemo vidjeti buduće generacije modela Armada, Frontier, Kicks, Murano, Navara, Note, Pathfinder, Qashqai, Rogue i Terra. U videu se ne pojavljuje GT-R, što nas dovodi do zaključka da novi, R-36 neće debitovati uskoro, iako je stariji od 370Z. Iz Nissana nisu saopćili detalje o nasljedniku 370Z koji bi prema glasinama trebao nositi naziv 400Z. Očekuje se da ga pokreće 3.0 litarski V6 biturbo motor iz Infinitija Q60 Red Sport 400 koji ima 400 KS, a nije isključeno da snaga bude podignuta na 500 KS. Prenos snage će vršiti manuelni ili automatski mjenjač, a koristit će zadnji pogon.

08:42 | May 29, 2020

KOMENTARI (0)