VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nissan potvrdio da rade na novim sportskim automobilima

Japanci vrijedno rade na nasljedniku GT-R R35 modela

 

Nissanovi sportski modeli su, istini za volju, zaista ostarili. Najveća zvijezda među njima, GT-R R35, sa nama je već 12 godina i uz sve tretmane „podmlađivanja“ i nadogradnje, R35 je spreman za penziju. Tako je i sa modelom 370Z koji je naslijedio model 350Z. On je na tržištu od 2008. godine. Iako se ne čini tako, ovi automobili prošlost i vrijeme je za novosti. Informacija o novim sportašima iz Nissana nije bilo, sve do sada.

 

Philipp Klein, šef Nissanovog odjela za planiranje je izjavio kako ćemo i dalje imati sportske automobile iz Nissana te da oni i dalje vjeruju u takav tip automobila.

„Danas je jako teško napraviti sportski automobil. Pooštrena su pravila i sportski automobili su pod posebnom prismotrom. Jednostavno, ako želite napraviti sportski automobil, on mora izazvati emociju kod vozača. Ipak, moramo paziti kako ne bismo pretjerali i prekršili pravila.“ aludirajući na stroge kriterijume po pitanju emisije štetnih gasova i potrošnje goriva.

 

„Zadržite nadu, jer mi je itekako posjedujemo! Iskustvo u vožnji nam je visoko na listi prioriteta, a električni automobili su itekako zabavni za vožnju. Uzmite naš Leaf e+. Prilično je brz, dobro ubzava, ima nisko postavljen centar gravitacije, lagan je i zabavan za vožnju. Zato se okrećemo elektrifikaciji i hibridnim modelima. Ne želimo kompromitovati osobine sportskih automobila kako bi po svaku cijenu zadovoljili standarde. I dalje vjerujemo da je moguće napraviti zabavan auto.“

 

Upitan da li možemo očekivati da naredni GT-R ili Z-model budu potpuno električni, odgovorio je:

„Još uvijek radimo na različitim opcijama. Ne mogu vam dati odgovor još uvijek jer razmatramo brojne mogućnosti i tražimo ono što je najbolje za budućnost brenda i naših automobila. Uvijek smo pravili sportske automobile i želimo ih odbraniti.“ zaključio je Klein

17:38 | Mar 14, 2019

KOMENTARI (0)