VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nivus će biti novi crossover iz Volkswagena

vw

Volkswagen Nivus

vw

Volkswagen Nivus

vw

Volkswagen Nivus

Prodaja će biti započeta u Brazilu, a onda će stići i u Evropu

 

Volkswagenov crossover veličine Pola ima novi naziv, a sada je to i zvanični naziv novog modela koji će u prodaju stići u drugom kvartalu 2020. godine. Poželite dobrodošlicu Nivusu, modelu koji je do sada bio poznat i kao New Urban Coupe i T-Sport. Isprva, prodaja će krenuti u Brazilu, a zatim će se 2021. godine proširiti i na Evropu.

 

Osim imena, Volkswagen nas je „počastio“ teaserom koji nam daje prvi uvid u dizajn novog automobila. Osim same siluete automobila, detalji automobila su ostali manje-više nepoznati. Čini se da ima slično međuosovinsko rastojanje kao i polo, ali sa dužim zadnjim prevjesom kako bi se povećao kapacitet prtljaćnika. Prednji kraj prenosi stil ostalih terenaca iz Volfsburga sa horizontalnim letvicama između svjetala. Linija krova je padajuća te će Nivus biti još jedan coupe crossover.

 

Ponuda motora za Nivus će biti veoma mala, tačnije imaće samo jedan motor – trocilindarski 1.0 TSI. Biće ponuđen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem i šestostepenim automatikom. Primjerci s manuelnim mjenjačem će imati 114 KS, dok će oni s automatskim imati 126 KS. Bez obzira na transmisiju, Nivus će imati isključivo prednji pogon.

 

Cijena Nivusa bi mogla biti veoma pristupačna, obzirom da se procjenjuje da će u Brazilu koštati između 75.000 i 90.000 brazilskih reala, što je u eurima između 16.000 i 20.000 koliko će koštati najskuplji model.

08:50 | Dec 6, 2019

KOMENTARI (0)