VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nova Cupra Leon će dobiti hibridni pogon

Naredna generacija stiže ove godine

 

Seat ove godine uvodi novu generaciju svog popularnog kompakta. Leon treće generacije na tržištu se pojavio 2012. godine i moramo priznati da je stario na sjajan način. Njegov dizajn je i dalje izuzetno atraktivan, ali vrijeme je za promjene. Promjene je najavio Tarraco, Seatov najveći SUV u ponudi, a isti dizajnerski jezik je korišten i za stvaranje Cupra Formentora.

 

Tako će novi Leon dobiti uža i agresivnija svjetla, veću masku hladnjaka šestougaonog oblika. Nazad, Leon je dobio sve popularniji light strip, klaster zadnjih svjetala koja se prostiru cijelom dužinom vrata prtljažnika. Drugih, većih promjena nije bilo kao na prelazu sa druge na treću generaciju kada je Leon doživio totalni preporod. Ponuda motora bi trebala biti ista kao i kod novog Golfa koji takođe stiže ove godine.

 

Ono što nas sve zanima je šta nas očekuje sa žestokom izvedbom Leona. Naslućujete, radi se o Cupra Leonu. Posljednja verzija Cupra Leona pod haubom krije sjajni 2.0 TSI koji razvija 300 KS i 380 Nm obrtnog momenta. Novi Cuprin Leon će imati hibridni pogon. Ipak, ostaje nam mala nedoumica.

 

Luca de Meo je izjavio kako će u novoj generaciji, Leon dobiti hibridnu izvedbu koja će razvijati oko 245 KS. Tu snagu posjeduje Cupra Formentor sa 1.5 TSI hibridnim motorom. Međutim, to je znatno ispod nivoa aktuelne generacije. Nadamo se da će Leon dobiti znatno jači motor u odnosu na Formentora, kakav dolikuje ovom automobilu.

20:46 | Apr 6, 2019

KOMENTARI (0)