VIJESTI / PREMIJERE

Nova generacija Toyote Highlander stiže u Evropu

toyota

Toyota Highlander Hybrid

toyota

Toyota Highlander Hybrid

toyota

Toyota Highlander Hybrid

toyota

Toyota Highlander Hybrid

toyota

Toyota Highlander Hybrid

toyota

Toyota Highlander Hybrid

Po prvi put dostupan u Evropi, stiže sa sedam sjedišta i hibridnim pogonom

 

Toyotin najveći hibridni SUV, Highlander, po prvi put stiže na evropsko tržište. Dostupan isključivo sa potpuno hibridnom pogonskom jedinicom, Highlander je najnoviji član Toyotine evropske porodice SUV modela. Pored njega, u ponudi se nalaze novi Yaris Cross u B segmentu, C-HR u C segmentu i RAV4 u D segmentu.

 

Sa dvadesettrogodišnjim iskustvom u razvoju hibridne tehnologije, 15 miliona prodatih hibridnih automobila, 9 hibridnih modela i četvrtom generacijom samopunjivih poptuno hibridnih pogonskih jedinica, Toyota je iskoristila sve benefite svog bogatog iskustva da kreira Highlander Hybrid. Baziran na Toyotinoj GA-K platformi, Highlander kombinuje sve atribute Toyotinih SUV modela: komfor, vozna svojstva, sigurnost, efikasnost hibridnog pogona sa niskom emisijom CO2 i potrošnjom goriva, kao i inteligentni pogon na sva četiri točka.

 

Dug 4.950 mm sa svojim upečatljivim 20-inčnim točkovima od legure, Highlander Hybrid kombinuje uglađeni, dinamični i sofisticirani stil urbanog premium SUV-a sa snagom, izdržljivosti i robusnosti svestranog AWD vozila. Enterijer vozila je dizajniran tako da nudi praktičnost, dugotrajnost i prostranost, a sve to uz treći red sjedišta, kreirajući udobnu kabinu za sve putnike. Drugi red sjedišta se može pomicati do 180 mm, stvarajući prostor za dvije odrasle osobe u trećem redu. Prtljažnik vozila ima zapreminu od 658 litara, a preklapanjem drugog i trećeg reda sjedišta, zapremina prtljažnika se penje na 1.909 litara.

 

U najvišim paketima opreme, centralna konzola dolazi sa integrisanim 12,3-inčnim multimedijalnim displejom sa satelitskom navigacijom, ispred vozača se nalazi head-up displej, svoj smartphone možete povezati putem Apple CarPlay ili Android Auto sistema. Takođe, na raspolaganju vam je i bežično punjenje telefona, ventilacija sjedišta, kao i digitalni srednji retrovizor koji vam prikazuje sliku bez da vam išta zaklanja pogled kao na primjer naslonjači za glavu ili putnici u drugom i trećem redu sjedišta.

 

Pod haubom vozila se nalazi motor četvrte generacije potpuno hibridnih pogonskih jedinica. Radi se o 2.5 litarskom benzinskom turbo motoru sa Atkinsonovim ciklusom rada, uparen sa elektromotorima na prednjoj i zadnjoj osovini. Snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću AWD-i inteligetnog sistema. Baterijski sklop se nalazi ispod drugog reda sjedišta. Snaga motora iznosi 244 KS, a WLTP mjerenja su pokazala impresivno nisku potrošnju od svega 6,6 litara na 100 kilometara uz emisiju CO2 od 146 g/km.

 

Prodaja Toyote Highlander Hybrid na evropskom tržištu će započeti početkom 2021. godine.

10:08 | May 11, 2020

KOMENTARI (0)