VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nova Kia Sorento će biti dostupna i kao hibrid

kia

Kia Sorento (2021)

kia

Kia Sorento (2021)

Elektrifikacija Kijinih automobila uzima „zamah“

 

U intervjuu koji je dao za Automotive News, šef evropskog predstavništva Kije, Emilio Herrera, diskutovao je o planovima kompanije i borbi sa sve strožim normama o emisiji CO2 u atmosferu. Veći dio intervjua, Herrera je bio fokusiran na buduće modele koji će donijeti elektrifikaciju u veći dio ponude, a među njima je i Sorento naredne generacije.

 

Nekoliko puta smo imali priliku da vidimo kamuflirani Sorento koji će stići 2021. godine, a ono što je primjetno su male modifikacije u odnosu na aktuelnu generaciju ovog modela. Najveće promjene su se desile na prednjem i zadnjem kraju. Maska hladnjaka je uža i povezana je s prednjim svjetlima koja su takođe znatno manja. Još uvijek nismo imali priliku da vidimo fotografije enterijera novog Sorenta, a za očekivati je da unutra budu unaprijeđeni infotainment sistem, kao i sigurnosni sistemi i asistencije vozaču.

 

Herrera je osim o Sorentu, govorio i o drugim modelima. Naveo je i konceptni Imagine, potpuno električni automobil koji bi trebao stići 2021. godine u svojoj produkcijskoj formi, a dotakao se i veoma popularnog Ceeda koji će takođe dobiti blage hibridne sisteme u bližoj budućnosti.

17:24 | Dec 30, 2019

KOMENTARI (0)