VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nova limitirana serija Bentley Bentayge

bentayga

Bentley Bentayga V8 Design Series

bentayga

Bentley Bentayga V8 Design Series

bentayga

Bentley Bentayga V8 Design Series

bentayga

Bentley Bentayga V8 Design Series

Izmjene na eksterijeru i enterijeru

 

Bentley nastavlja da kreira posebne edicije svog prvog i za sada jedinog SUV modela u ponudi. Bentayga je dobila najnoviju ediciju pod nazivom V8 Design Series. Kao što samo ime sugeriše, edicija je zasnovana na Bentaygi sa V8 motorom. Šta možemo očekivati od automobila sa karakterističnim dodirom Mullinera?

 

Čisti luksuz i hedonizam. Kako izvana, tako i iznutra. Bentayga V8 Design Series dolazi sa četiri opcije kada je u pitanju boja. Sve četiri opcije dobijaju prednji branik u potpunosti obojen u boju automobila i crni završetak izduvnog sistema. Automobil dolazi na unikatnim Design Series Mulliner Paragon sedmokrakim felgama, koje su obojene u tamno sivu metalik boju, a na centralnom šarafu se nalazi poklopac sa Bentleyevim slovom B. Neovisno od položaja točkova, slovo B će uvijek biti uspravljeno na pravi način.

 

Bentayga V8 Design Series je dobila samo estetsku nadogradnju, dok su performanse ostale nepromijenjene. Enterijer je dobio suptilne, ali primjetne promjene. Dvobojna šema je dostupna po prvi put kao dio Design Series. U zavisnosti od želja kupca, detalji mogu biti u crnoj, plavoj, crvenoj, narandžastoj ili bijeloj boji.

 

Bentley nije ustupio podatke o cijeni ove limitirane serije. Standardna Bentayga košta oko 250.000$, što znači da će primjerci ove serije biti znatno skuplji.

09:52 | Apr 4, 2019

KOMENTARI (0)