VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nova Opel Mokka u završnoj fazi testiranja

opel

Opel Mokka

opel

Opel Mokka

opel

Opel Mokka

Opel privodi kraju testove nove Mokke kako bi stigla u prodajne salone početkom 2021.

 

Opelovi inženjeri trenutno testiraju novu Mokku u centru za ispitivanje vozila Rodgau-Dudenhofen u Njemačkoj. U međuvremenu, stručnjaci njemačkog proizvođača za konstrukciju, pogonski sklop, elektroniku i osvjetljenje još od februara koriste arktičke zimske uslove za finalna podešavanja "šasije" i sistema pomoći vozaču na zaleđenim jezerima i uskim seoskim putevima u švedskoj Laponiji.

 

Druga generacija Opel Mokke imaće potpuno novi dizajn koji je zasnovan na CMP mehaničkoj platformi (Common Modular Platform). Iz njemačkog proizvođača objašnjavaju da ovaj modularni komplet nudi maksimalnu fleksibilnost u razvoju vozila. CMP takođe omogućava vožnju na čisto električni pogon, kao i vožnju pomoću motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

 

Nova Mokka ima i do 120 kilograma manju masu od prethodnog modela, sa gotovo istim međuosovinskim rastojanjem i dimenzijama guma. U električnu verziju baterije se ugrađuju nisko u pod vozila, što snižava težište i istovremeno povećava torzijsku čvrstinu za dodatnih 30 procenata, kažu stručnjaci kompanije Opel. Opel će drugu generaciju svog subkompaktnog SUV modela predstaviti do kraja ove godine, a nova Mokka u prodajne salone stiže 2021.

 

Izvor: B92

08:09 | May 21, 2020

KOMENTARI (0)