VIJESTI / PREMIJERE

Nova Škoda Octavia RS iV je snažna i nježna prema okolišu

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

Prvi elektrifikovani RS model u historiji Škode

 

Škoda je danas predstavila potpuno novu Octaviju RS u iV izvedbi. Oznaka iV nam govori da se radi o punjivoj hibridnoj izvedbi Škodine sportašice koja je prvi put predstavljena 2001. godine, a danas je ona jedan od najpopularnijih modela u segmentu. Po prvi put, Škodin RS model ima i hibridni pogon te je ovo početak novog poglavlja za Češki brend.

 

Christian Strube, član Škodinog upravnog odbora za tehnološki razvoj je izjavio kako sa Octavijom RS iV, započinju novo poglavlje u uspješnom RS portfoliju. Po prvi put, za jedan RS model se koristi hibridna pogonska jedinica sa vrhunskim performansama i niskom potrošnjom goriva, kao i emisijom štetnih gasova.

 

Škoda Octavia RS iV koristi 1.4 TSI motor od 150 KS u kombinaciji sa elektromotorom, a ukupna snaga pogonske jedinice iznosi 245 KS uz maksimalni obrtni moment od 400 Nm koji se prenosi na prednje točkove pomoću šestostepenog DSG mjenjača. Emisija CO2 iznosi oko 30 g/km po WLTP standardima što zadovoljava stroge Euro 6d norme.

 

Octavia RS iV koristi baterije kapaciteta od 37 Ah i 13 kWh što je dovoljno za autonomiju od 60 km po WLTP standardima. U Sport modu, Octavia RS iV ima maksimalnu snagu i do 100 km/h ubrzava za samo 7,3 sekunde, a postiže maksimalnu brznu od 225 km/h.

10:19 | Mar 3, 2020

KOMENTARI (0)