VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nova Škoda Superb stiže 23. maja

Škodina premium limuzina

 

Prije nekoliko dana iz Škode su nam stigli prvi teaseri osvježenog Superba. Sa faceliftom stižu nam i određene novosti, a najveća je svakako uvođenje hibridne izvedbe ove veoma popularne limuzine. Tada je rečeno kako će predstavljanje biti održano u sklopu IIHF Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, a sada znamo i tačno kada.

 

Do premijere nam je ostalo još 13 dana. Predstavljanje će biti održano 23. maja kada počinju četvrtfinalni okršaji na prvenstvu čiji je generalni sponzor upravo Škoda. Detalje o izgledu nismo dobili, osim što su naglasili da je auto modernizovan, a dobio je i „znatno oštriji profil“. Nije poznato da li će odmah predstaviti i karavansku izvedbu, ili će u Bratislavu stići samo limuzina.

 

Definitivno najznačajnija novost jeste hibridna verzija Superba koja će biti ujedno i prvi elektrifikovani Škodin automobil u historiji. Model će nositi oznaku iV, što sa sobom nosi od modela Vision iV predstavljenog u Ženevi koji zapravo označava početak nove ere za Škodu. Svoju iV verziju bi trebao dobiti i Kodiaq, najveći Škodin terenac. Oba modela bi trebala koristiti istu tehnologiju i pogonski sklop kao Passat GTE. Primarni pogon predstavlja 1.4 TSI motor uparen sa elektromotorom, a njihova ukupna snaga iznosi 215 KS.

13:30 | May 10, 2019

KOMENTARI (0)