VIJESTI / AKTUELNOSTI

Nove fotografije VW Golfa osme generacije

vw

Volkswagen Golf 8

vw

Volkswagen Golf 8

Devet dana do predstavljanja

 

Danas su se na internetu pojavile nove fotografije Volkswagen Golfa osme generacije. Predstavljanje je zakazano za 24. oktobar, a Volkswagen se nije baš „proslavio“ kada je u pitanju čuvanje ove „tajne“. Već početkom godine su se pojavile fotografije automobila sa minimalnom kamuflažom, a nije dugo trebalo da se pojave i prve fotografije i bez folije koja skriva detalje.

 

Prve fotografije koje su objavljene, bile su prilično mutne, a ovoga puta smo veoma „blizu“ novom Golfu te se sasvim jasno vidi sve ono što nas interesuje, barem kada je prednji kraj u pitanju. Na kraju, sve je onako kako smo očekivali, a izmjene koje su nam se činile prilično neukusnim, nisu toliko izražene te je prednja svjetlosna grupa doživjela samo manju evoluciju u dizajnu dok je maska uža nego prije.

 

„Hrabri“ fotograf je uspio uslikati i unutrašnjost automobila te sada vidimo da su nedavno objavljene skice, vjerodostojno prikazale ono što možemo očekivati od novog Golfa. Novi logo je našao svoje mjesto na volanu, a kokpit je u potpunosti orijentisan ka vozaču što nam se definitivno dopada obzirom na to da je i dalje on glavna figura u automobilu.

 

Jedan od najprodavanijih automobila na svijetu i definitivno automobil koji ima kultni status u Bosni i Hercegovini, svoju svjetsku premijeru će imati narednog četvrtka u Volfsburgu, gradu u kojem je krenula njegova priča prije 45 godina.

17:46 | Oct 15, 2019

KOMENTARI (0)