VIJESTI / PREMIJERE

Novi Audi A3 Sedan stiže s novim izgledom tehnologijama

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

audi

Audi A3 Sedan

Najmanja limuzina iz Ingolstadta „raste“ i sazrijeva

 

Audi A3 je debitovao početkom marta. Iako je većina A3 zamišlja kao kompaktni Audijev model, A3 ponovo dolazi i kao sedan. Drugu generaciju uzastopno, Audi nudi kupcima svoj najmanji sedan koji je, po svemu sudeći, dovoljno popularan da opstane u ponudi za razliku od nekih karoserijskih izvedbi koje su nestale zbog manjka potražnje. „Mali“ A4 debitovao je danas uz svjež izgled i nove tehnologije koje će ga učiniti još primamljivijim kupcima.

 

Kao što je bio slučaj i u prvoj generaciji A3 Sedana, dizajn kompaktnog A3 je prilagođen limuzinskoj karoseriji i dobili smo veoma skladan i kompaktan sedan koji nudi dovoljno prostora vozaču i putnicima, a pri tom ne izgleda masivno na cesti i nećete imati previše problema s njim u gradskoj vožnji. Taj „recept“ su ponovo primjenili u Audiju i dodatno ga usavršili. Audi forsira oštre linije i „ćoškast“ dizajn, a to se vidi i na novom A3 Sedan.

 

Prednji kraj automobila je dosta „izlomljen“. Šestougaona maska hladnjaka je sada veća nego u prošloj generaciji, a bočni usisi takođe inspirisani geometrijskim oblicima. Oštri klaster prednjih svjetala s LED tehnologijom upotpunjuje prepoznatljiiv Audijev zastrašujući izgled prednjeg kraja. Straga, Audi je jednostavno „dodao“ gepek i adaptirao dizajn limuzinskoj izvedbi, dok većih izmjena u odnosu na kompakt nema. Kada podvučemo crtu, eksterijer je ostao manje više isti.

Enterijer je pak, znatno sofisticiraniji. Audi je konačno odbacio neugledni pop-up displej i integrisao 10-1 inčni ekran u centralnu konzolu. Dio serijske opreme su Apple CarPlay i Android Auto, a posljednji update MMI navigacije dolazi kao jedna od opcija. Audijev Virtuelni Kokpit, klaster digitalnih instrumenata se prikazuje na 10,3-inčnom ekranu, dok je opcijski dostupan i 12,3-inčni displej.

 

Ponuda motora trenutno broji po jedan benzinski i dizelski motor. A3 Sedan 35 TFSI 1.5 litarski turbo benzinski motor čija snaga iznosi 150 KS uz 205 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je dostupan uz manuelni mjenjač, kao i automatski S tronic koji je na listi opcija. Ljubitelji dizela na raspolaganju imaju 2.0 TDI motor od 150 KS i 360 Nm koji se nalazi u A3 Sedan 35 TDI, a ovaj motor je dostupan samo sa automatskim S tronic mjenjačem.

10:01 | Apr 21, 2020

KOMENTARI (0)