VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Audi RS Q3 Sportback će imati 420 KS

audi

Audi RS Q3 Sportback (2020.)

audi

Audi RS Q3 Sportback (2020.)

audi

Audi RS Q3 Sportback (2020.)

Prve špijunske fotografije

 

Audi je nedavno predstavio Q3 Sportback, coupe izvedbu već postojećeg Q3 crossovera, a kompanija iz Ingolstadta uveliko sprema njegovu visokoperformantnu verziju. Obzirom na to da i u „običnoj“ izvedbi, Q3 Sportback izgleda atraktivno i dinamično, detalji koje posjeduje svaki RS model će dodatno poboljšati ukupni dojam koji automobil ostavlja na cesti.

 

Audijev plan je da ovaj automobil pokreće njihov prepoznatljivi 2.5 petocilindarski turbo motor koji možemo naći u modelima RS3 i TT RS. U tim modelima, njegova snaga iznosi 400 KS i 480 Nm obrtnog momenta, a u RS Q3 Sportbacku se očekuje blagi porast snage od 20 KS. Prenos snage na sva četiri točka će vršiti automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom, a kao što smo već rekli, RS Q3 Sportback će imati Quattro pogon. Uz 420 KS, vrhunski mjenjač i Quattro pogon, RS Q3 će do stotke stizati za oko četiri sekunde.

 

Vizuelno, RS Q3 Sportback neće odskakati od ostatka RS ponude. Maska hladnjaka ima prepoznatljivi saćasti uzorak, kao i masivni bočni usisi zraka. Crvena kočiona kliješta i veliki aluminijski točkovi su karakteristika svakog RS modela, pa tako i RS Q3 Sportbacka, a nazad su neizostavne, dvije ovalne cijevi izduvnog sistema koje emituju „veselu pjesmu“ 2.5 litarskog turbo „petaka“.

11:08 | Aug 6, 2019

KOMENTARI (0)