VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Audi RS3 uhvaćen na testiranju

audi

Audi RS3 (2020)

audi

Audi RS3 (2020)

audi

Audi RS3 (2020)

audi

Audi RS3 (2020)

Iako nije stigao ni novi A3, Audi ne gubi vrijeme

 

Audi se sprema da uskoro predstavi četvrtu generaciju svog kompaktnog modela A3. Uporedo sa novom generacijom A3, Audijev sportski odjel je razvijao novi RS3 koji će stići nešto kasnije. Na prvi pogled, novi RS3 izgleda kao RS6 u hečbek izdanju.

 

Identičan način stilizovanja prednjeg i zadnjeg kraja je karakterističan za sve RS modele, međutim, ovoga puta RS3 možda i previše liči na RS6. Jasno je da se RS3 i RS6 moraju razlikovati po određenim detaljima prednjeg kraja, uzimajući u obzir veličinu automobila, ali i veličinu pogonske jedinice koja pokreće ove automobile. Ipak, i RS3 će dobiti masivnu masku hladnjaka sa petougaonim bočnim usisnicima. Kakav bi to RS bio bez ovalnih završetaka izduvnog sistema? RS3 nastavlja nositi ovaj prepoznatljivi Audijev potpis na RS modelima. Manje više, zadnji kraj je ostao isti, ako ne gledamo dizajnerske promjene koje donosi nova generacija A3.

 

Šta će biti pod haubom novog RS3? Pa Audi će gotovo sigurno ostati pri istom receptu kao i do sada. Automobil će pokretati petocilindarski 2.5 turbo motor. U modelu RS Q3 koji je predstavljen ranije ove godine, on razvija 394 KS, međutim, kako bi mogli držati korak sa monstruoznim Mercedesovim A45 S AMG modelom, očekuje se da Audi pojača taj motor kako bi mogao parirati sa štutgartskom motoru s 421 KS.

09:38 | Oct 27, 2019

KOMENTARI (0)