VIJESTI / PREMIJERE

Novi Audi S8 je samo za odabrane

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

audi

Audi S8

Nova generacija performantne izvedbe Audijeve najveće limuzine

 

Audi je predstavio novi S8. Limuzina koju je morate da poštujete. Divlja zvijer u smokingu – tako bismo opisali ovaj model, a naš opis je naročito prikladan sa novom generacijom koja je brutalnija nego ikada i sa brojnim naprednim tehnološkim rješenjima, novi S8 se izdiže visoko iznad svih dosadašnjih generacija.

 

Novi S8 kombinuje progresivni luksuz sa dinamičkim atleticizmom, a sve to dok njeguje svoju reputaciju kao pravi primjer primjene Audijevog slogana u praksi „Vorsprung durch Technik“. Inovativni ovjes ovaj masivni automobil konstantno drži pod kontrolom te je osjećaj u krivinama gotovo jednak onome koji imate u standardnim kompaktnim automobilima znatno manje ukupne mase.

 

Pod haubom novog S8 se nalazi 4.0 TFSI motor sa blagim hibridnim sistemom. Masivni V8 biturbo motor razvija 571 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Pored impresivnih performansi, automobil predstavlja i perfektnu simbiozu efikasnosti i komfora. Prediktivni aktivni ovjes i dinamični sistem upravljanja na sva četiri točka su upareni sa Quattro pogonom koji koristi sportski diferencijal pružaju vrhunski sportski osjećaj pri dinamičnoj vožnji.

 

Vizuelno, S8 se ne razlikuje mnogo od standardnog A8. Standardna obilježja Audijevih S modela su nešto više kroma koji je prisutan na masci hladnjaka sa horizontalnom rešetkom, zatim na ukrasnim lajsnama na bočnim vratima, kao i pri rubu zadnjeg branika, a tu je i neizostavni četverostruki završetak izduvnog sistema.

11:17 | Nov 14, 2019

KOMENTARI (0)