VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi BMW Serije 5 debituje za dvije sedmice

Premijerno predstavljanje za manje od dvije sedmice

 

BMW je spremio osvježenu Seriju 5 za premijeru koja će se održati za dvije sedmice. Bavarska kompanija je pripremila teaser kampanju koja je počela danas, objavljivanjem fotografije koja nam tek djelomično otkriva izgled prednjih svjetala. U principu, gledamo u isti automobil čije su fotografije dospjele na internet krajem aprila, a sudeći po izgledu i plavim detaljima, izvjesno je da se radi o verziji 530e sa hibridnim motorom.

 

Kompletna priča dobija dodatni smisao kada uzmemo u obzir da je BMW potvrdio kako će Serija 5 biti elektrifikovana u obje karoserijske izvedbe: sedan i karavan. Plan je da osvježena Serija 5 bude predstavljena kroz manje od dvije sedmice, a na premijeri ćemo imati šansu da vidimo upravo punjivu hibridnu verziju sa M Sport paketom. BMW je već elektrifikovao Seriju 5 sa aktuelnim modelom 530e, kao i sa modelom 520d koji ima blagu hibridnu tehnologiju.

 

Pored stilskih izmjena, facelift će donijeti i M Sport kočioni sistem sa crvenim kliještima, po prvi put na Seriji 5. Iznutra, infotainment sistem će konačno dobiti podršku za Android Auto sa integracijom smartfona putem bežične konekcije. Očekujemo da će osvježena Serija 5 dobiti i BMW Operativni Sistem 7.0. Na M5 i njegovu Competition izvedbu ćemo vjerovatno morati sačekati nešto duže, a u pripremi je i najperformantniji M5 CS.

15:02 | May 14, 2020

KOMENTARI (0)