VIJESTI / AKTUELNOSTI

Novi Civic Type R će imati 400 KS

Monstruozni hibridni hatchback

 

Honda Civic Type R će po svemu sudeći biti najnoviji ultra snažni hibridni automobil. Zvanične informacije ne postoje, već samo glasine. Reklo bi se utemeljene glasine. Kako vrijeme odmiče, postaje jasno da su hibridi u svakom pogledu budućnost i kada su sportski automobili u pitanju. Ne samo da su ekološki prihvatljiviji i efikasniji, već su i znatno jači i brži.

 

Hondu u narednom periodu očekuju velike promjene, a svakako najveća je odlazak iz Swindona i gašenje fabrike u Velikoj Britaniji. To su tužne vijesti za sve radnike u toj fabrici, ali ne znači i kraj ovog modela koji će se u budućnosti vjerovatno proizvoditi u Americi.

 

Naredna generacija Civica najavljena je za 2021. godinu, što bi za aktuelnu generaciju značilo da će na tržištu biti nešto kraće od pet godina. Tako je bilo i sa prošlom, devetom generacijom modela. Čini se da Honda ima namjeru da kompletnu ponudu svojih automobila u Evropi prebaci na hibridnu tehnologiju. To logično podrazumijeva i Civic Type R. U Hondi su itekako ambiciozni obzirom na to da su već sa prošlom generacijom Civica ponijeli titulu najbržeg hatchbacka sa prednjim pogonom, a sa aktuelnom su definitivno ovjerili tu titulu. Naredna generacija će biti ništa manje impresivna.

 

Ne znamo šta nas može očekivati. Da li će Honda ponovo odabrati 2.0 litarski turbo motor ili će pogonska jedinica sa unutrašnjim sagorijevanjem biti drugačija nego na FK8 generaciji, saznaćemo u narednom periodu.

08:09 | Mar 16, 2019

KOMENTARI (0)